Teknoloji

Epic Games Bu Hafta 775 TL’lik İki Oyunu Bedava Veriyor!

 
Bildiğiniz gibi her hafta kullanıcılara ücretsiz oyun ve oyunlar sunan Epic Games’in bu haftaki ücretsiz oyunları perşembe günü satışa sunuldu. Artık bulmaca odaklı aksiyon-macera oyunu Tandem: a Tale of Shadows’u ve korku odaklı hayatta kalma oyunu The Evil Within 2’yi Epic Games kitaplığınıza kalıcı olarak ekleyebilirsiniz. Oyunlara 2 Kasım Perşembe TSİ 18:00’e kadar ücretsiz olarak sahip olabilirsiniz.
 
2 İçindeki Kötülük
 
 
 
Epic Games indirimleri kapsamında bizlere sunulan bu yapım, ilk oyunun devamı niteliğinde ve bildiğiniz gibi ilk oyun geçtiğimiz hafta bizlere ücretsiz olarak sunulmuştu ve şimdi de Epic Games ikinci oyunuyla karşımızda. Oyunda Dedektif Sebastián Castellanos olarak yer alıyoruz ve her şeyini kaybetmiş, aynı zamanda kızını kurtarma şansını yakalamaya çalışan bu bireyle oyundaki yerimizi alıyoruz. İkinci oyunla birlikte tabii ki kabus dolu bir ortam bizi bekliyor ve burada bir yandan farklı bölgelere doğru ilerleyerek hayatta kalmaya çalışıyoruz, bir yandan da karakterimizle bu çarpık dünyada yolumuzu bulmaya başlıyoruz.
 
– Epik Oyunlar sayfası
 
Dünya üzerinde farklı tehditlerin yer aldığı yapımda irili ufaklı düşmanlar ve tehlikeli yaratıkların yanı sıra devasa düşmanlar ve boss savaşlarıyla da karşılaşıyoruz ve burada farklı silahlar ve tuzaklar da kullanabiliyoruz. Oyunda yakın dövüş silahlarından menzilli silahlara kadar farklı silah cephanelikleri ile karşılaşabiliyoruz ve bunları karakterimizle de kullanabiliyoruz. Elbette kaynakların ve mühimmatın sınırlı olduğu bir üretim ortamında etrafta araştırma yapmak ve çeşitli kaynaklar bulmak çok değerli. Aynı zamanda karşımıza çıkan düşmanları da ortadan kaldırmaya çalışıyoruz ve tehlikelerden, tuzaklardan saklanmaya çalışarak oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
 
 
Geliştirici ekip, ilk oyunun ardından elbette ikinci oyunla çıtayı biraz daha yükseltmek istiyor ve bu devam oyununda bize saklanarak kaçabileceğimiz ve çeşitli zorluklarla yüzleşebileceğimiz bir yapı sunuyor. Bu dünyada çarpık bir yapı var ve derinlere indiğimizde daha da kabus dolu bir yapı bizi bekliyor. Aynı zamanda beklenmedik olaylarla da karşılaşabiliriz. Bildiğiniz gibi buradaki asıl amacımız bu kabusu ortadan kaldırmak ve yukarıda da belirttiğim gibi kızımızı bulma şansıyla bu oyunu tamamen bitirmek. Hikaye bu bağlamda ilerliyor.
 
Oyunseverler tarafından sevilen ve şu anda Steam platformunda yüzde 85 indirimle 52 Türk Lirası fiyatla satışa sunulan yapım, aslında ilginç, detaylı ve dehşet verici unsurlar içeriyor. Oyunda silah ve tabancaların dışında farklı cihazları da tutabiliyor ve buradaki yaratıkların nereden geldiğini kontrol edebiliyoruz. Oyunda binalara girebiliyor, dar koridorlardan geçebiliyoruz ve tabii ki bu dar koridorlardan geçerken arka planda gerilim müziğini de hissedebiliyoruz. Müziğin ve seslerin ön planda olduğu yapımda dehşet verici anlar bizi bekliyor ve burada gerçekten tüylerimizi diken diken eden bir yapıyla karşılaşabiliyoruz.
 
 
 
Normalde Epic Games platformunda 700 Türk lirasına satılan bu ürün, şu anda oyunculara ücretsiz olarak sunuluyor. Aynı şekilde bu oyunu Steam platformuyla karşılaştıracak olursak yukarıda da belirttiğim gibi şu anda yüzde 85 indirimle satışa sunuluyor. Ayrıca Steam platformunda 350 Türk Lirası indirimsiz fiyatıyla bizlere sunuluyor ve ödememizi istediğimiz zaman buradan yapıp, hangi platformdan satın almak isterseniz yönetebiliyoruz. Ama tabi ki şu anda bu bedeli ödemeye gerek yok.
 
Tandem: Bir Gölgeler Hikayesi
 
 
Epic Games, platformda sadece yukarıda bahsettiğimiz oyunu değil, 79 Türk lirasına satılan bulmaca odaklı aksiyon macera oyunu Tandem: a Tale of Shadows’u da ücretsiz olarak kullanıcıların beğenisine sunuyor. Thomas Kane isimli bir çocuğun ortadan kaybolmasının ardından bizlere sunulan yapımda Emma ve onun sadık oyuncak ayısı Fenton ile ilerlemeye başlıyoruz ve burada her türlü bulmacayla karşılaşabiliyoruz. Oyun, insanların ebeveynleri tarafından terk edildikten sonra korkutucu bir gerçeklikle karşı karşıya kaldığı Kane malikanesinde geçiyor ve bu korkutucu gerçeklikte kana susamış düşmanlar var ve burada kaygı dolu unsurlarla karşılaşabiliyoruz.
 
– Epik Oyunlar sayfası
 
Bu hafta Epic Games platformunda iki farklı dehşet verici yapım ücretsiz olarak bizlere sunuluyor ve bu haftayı tam anlamıyla bir korku haftası olarak değerlendirebiliriz. Çünkü bu noktada Cadılar Bayramı indirimi çoktan başladı ve bu indirimler kapsamında daha fazla korku oyunu da indirime giriyor. Dolayısıyla bunun hoş bir tesadüf olduğunu söyleyebiliriz.
 
 
 
Oyunu biraz daha açıklayacak olursak Tandem: a Tale of Shadows’da konakta yer alıyor. Bu konağı istediğimiz şekilde inceleyebilir ve çevredeki detayları çözmeye çalışabiliriz. Klasik korku bulmaca içeriklerinin yer aldığı yapımda gerçeği ortaya çıkarmak için elimizden geleni yapmak üzere yola çıktık ve elbette bu köşkteki odaları tek tek açmaya çalışıyoruz. Odaları açmak için kilitler bulmaya çalışır ve onları bulmak için farklı bulmacalarla karşılaşabilir ve bulmacaların zorluğu ilk başta kolay olsa da daha sonra zorlaşır.
 
Dar koridorlar gibi tedirgin edici alanlarda kendimizi bulabildiğimiz yapımda gerçekten arka plandaki gerilim müziği ve sesler ön planda ve bunlarla birlikte gergin bir atmosferde hissediyoruz. Karanlık bir atmosferde geçen yapımda güçlü bulmacalar, bir anda karşıma çıkan tuhaf karakterler ve dahası yer alıyor. Bunlarla elbette oyundaki yerimizi alıp hikaye kapsamında bu oyunu bitirmeye çalışabiliriz.
 
 
 

Kısacası iki farklı korku oyunuyla karşınızda olan Epic Games, bu hafta ve önümüzdeki hafta yine oyunculara keyifli oyunlar sundu. FIST: Gölge Meşalesinde DövülmüşVe Şalgam Uzunluğu Vergi Kaçakçılığına Sebep Olur adlı oyunları bizlere sunmayı amaçlamaktadır. bu iki oyun 2 Kasımtarihinde biz oyun severlerin beğenisine sunulmaya hazırlanıyor. 18:00 TSİŞu andan itibaren bu oyunları Epic Games kütüphanemize ekleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu