Yaşam

Talas Belediyesi Milli Besteci Yücel Arzen’i Ağırladı

Talas Belediyesi yine değerli bir konsere ev sahipliği yaptı. Türk Asır Marşı bestecisi ve AK Parti İstanbul Milletvekili Yücel Arzen’in sahneye çıktığı gecede, milli ve manevi duygular uyandı, yürekler heyecanlandı.

Erciyes Kültür Merkezi’nde düzenlenen gecede konuşan Yücel Arzen, böyle güzel bir organizasyonla Kayseri’de bulunduğu için Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkür etti.

Arzen daha sonra piyano başına geçerek Türk edebiyatının değerli isimlerinden usta Necil Fazıl Kısasürek ve şair Abdurrahim Karakoç’un şiirlerinden oluşan eserleri seslendirdi. Gecede kendi bestelerinden şarkılara da yer veren Arzen, uzun süre unutulmayacak muhteşem bir konsere imza attı.

“YÜCEL ARZEN ‘Milli Bestecimiz’ OLDU”

Konserde konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, belediye olarak diğer çalışmaların yanı sıra yol, su, asfalt gibi hizmetleri de yürüttüklerini belirterek, “Hepsi birbirinden güzel, gönül dostu, sanat- dost kardeşler.Belediyelerin klasik görevleri yol, su ve asfalttır.Türkiye’nin 100’üncü 2018 yılında en çok etkinlik düzenleyen belediye ve çalışanları olarak gurur ve onur duyuyoruz. Şehirlerin kalkınması kadar gönüllerin canlanması açısından da çok değerli eserler ve işlevler var.Talas’ımız bu noktada biraz daha öne çıktı.Cumhuriyet’in 100.yılında da bunu içeren programlar yürütmek zorundayız. Çok değerli eserler ve işlevler.”Konserde bir araya gelmekten onur ve gurur duyuyoruz. Bize Cumhuriyeti armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyorum. Milli şairimiz var ama milli bestecimiz yok. İzin verirseniz Yücel Arzen’i milli besteci olarak ilan edeyim.” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZ YÜKÜMÜZÜ ÜSTLENDİ”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas’ın her zaman bir adım önde olduğunu belirterek, “Sevgili dostumuz Yücel Arzen’i misafir ettiğinizi belirtmek isterim. Aslında Sayın Yücel ile daha önce de Kayserimizi buluşturmak için görüşmeler yapmıştık. ancak ilerleyen süreçte çeşitli sebeplerden dolayı ertelemek zorunda kaldık. Talas Belediyesi’nin konser düzenleyeceğini duyunca yükümüzü almasına sevindik. Sağol Yalçın Önder, bu kadar varsın. Amacımız, değerli liderimizin de vurguladığı gibi, rutin belediye hizmetlerinin dışında, ticaretiyle, sanayisiyle, turizmiyle, kültürüyle, gastronomisiyle her alanda var olduğumuz anlayışıyla, Kayseri’yi sizlere layık kılmaktır.” sanat ve kültürde ön sıralarda yer almak. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve 16 ilçe belediye başkanımızla birlikte çalışırken Talas’ımız üniversitelerimizin merkezinde olması nedeniyle bir adım önde. Bunu da hak ediyor.” dedi.

ÇOPUROĞLU’NDAN BELEDİYE BAŞKANI YALÇIN’A TEŞEKKÜR

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Yücel Arzen’in parlamento yönüne dikkat çekerek, “Bugün uzun zamandır beklediğimiz bir atmosfer yaşıyoruz. Yücel abiyle Meclis’te çalışma fırsatımız var. Orada yenilikçi, farklı bir çizgisi var. Ondan faydalanıyoruz. Bugün buradan heyecanla ayrılacağım. Sayın Bay “Allah ilmine bereket versin. Umarım bundan sonra Türkiye’ye getirdiği eserleri arttıracaktır. Geldiğimize sevindim. Başkanımız Yalçın’a teşekkür ediyorum.” dedi.

Konser sonunda Başkan Yalçın, sanatçı Arzen’e 100. Yıl plaketi ve çiçekler takdim etti. – KAYSERİ

yesillihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu